Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Kültür Sanat Komisyonu tarafından planlanan ve Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi Kültür Sanat Komisyonu tarafından yürütülen Mescid-i Aksa temalı canlı resim performansı, Urfalı ressamların katılımıyla gerçekleşti. Şanlıurfa Merkez Haliliye İlçesi Topçu Meydanı'nda gerçekleşen canlı resim performansına, Urfalı ünlü ressamlar Filistin mağdurları için fırçalarını salladı. Ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yapan ressamlar Ali Korkmaz, Remzi Kara, Necmi Kaya, Muharrem Çelik ve devlet sanatçısı Hattat İsmail Özbek gibi ünlü isimler canlı performansta yer aldı. Ressam İsmail Vurdu, Fatih Korkmaz, Mahmut Toprak, Ahmet Aktaş ve ahşap sanatçısı Ekrem Tuzunun yanı sıra minik ressamlar Muhammed Vurdu, Hiranur Çelik ve Muhammed Yusuf Çelik, saatlerce Filistin halkı için meydanda resim yaptılar. Şanlıurfa halkının yoğun ilgi gösterdiği canlı performans çalışması, STK başkanları ve vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü. Çeşitli marşlar ve Filistin müzikleri eşliğinde meydanda yapılan çalıştay oldukça güzel geçti. Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Kültür Sanat Komisyonu Resim Sanatı Koordinatörü ve Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şube Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Ressam Muharrem Çelik, "Urfa'da yapılan bu çalışma, Filistin mücadelesinin başladığı günden bu yana bir ilk olarak görülmektedir." şeklinde konuştu. Filistin'deki katliam karşısında sanatçılarımız, kendi fırçalarıyla duruşlarını ve tepkilerini ortaya koymaktadırlar. Ayrıca, Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Kültür Sanat Komisyon Başkanı Fatih Evyapan ve yönetimi, bu çalışmayı başlatmalarıyla, Urfa Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Erol Sönmez'in tam destek vermesi Filistin olayları açısından oldukça önemlidir. Çalışmayı destekleyen Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı ve üyeleri, sanatın insanlar üzerindeki etkisini göstererek önemli bir duruş sergilemişlerdir.
Ressam Ali Korkmaz, Filistin'de yaşanan vahşetin kabul edilemez olduğunu belirterek, bu olayları tablosuna taşıdığını ifade etmiştir. Ressam Necmi Kaya, mazlum ve mağdur insanların öldürülmesinin çok kötü bir şey olduğunu dile getirerek fırçasını harekete geçirdiğini söylemiştir. Ressam İsmail Vurdu, Yahudilerin bildiklerini okuması ve insanların öldürülmesi durumunun tüm sanatçıları ve sanat dünyasını hüzne boğduğunu belirterek, bu olayları protesto etmek için fırçasını kullanmıştır. Ressam Fatih Korkmaz, yeryüzünde renklerin kana boyamasının kötü bir şey olduğunu ifade ederek, yaptıkları tablolarda bu manzaraları dile getirmek zorunda kaldıklarını söylemiştir. Remzi Kara ise Filistin olaylarında Türkiye'nin duruşunu ve Filistin'e olan desteğini askerlerimiz ve polislerimizin hassasiyetlerini takdir ettiğini belirterek, halkımızı bilgilendirmek adına bu çalışmaya katıldığını ifade etmiştir. Ressam Mahmut Toprak, bir genç sanatçı olarak haksızlığa karşı durduğunu ve bu nedenle bu tabloları yaptığını dile getirerek savaşların bir an önce sona ermesini diledi.
Küçük ressamlardan Hiranur Çelik, çocukların öldürülmesi ve okula gidememelerinin kendisini çok üzdüğünü belirterek, bu resmi yaptığını ve çocukların öldürülmemesini dile getirdi. Minik ressam Muhammed yesir Filistin'deki çocukların özgürlüğe kavuşacağını ve barış ve mutluluk içinde yaşamalarını istediği için resim yaptığını belirtti. Bir diğer minik ressam Muhammed Yusuf Çelik ise Filistin'de çocukların evlerinin yıkıldığı, annelerinin babalarının öldüğü durumdan dolayı çok üzüldüğünü söyleyerek, onların mutlu olması için resim yaptığını ifade etti.
Program süresince, halkın sık sık fotoğraf çekmesi, videolar çekmesi ve sanatçıların duygularını anlamaları açısından farklılık oluşturdu. Vatandaşlar zaman zaman çalıştayı izlemeye gelen çocuklarının yüzlerine sanatçılar tarafından Filistin bayraklarının yapılmasını istediler. Program sonrasında, ortaya çıkan 12 eserin ileride açık artırmayla satılarak gelirinin Filistin'e gönderileceği bildirildi. Çalıştaya katılan sanatçılara Anadolu Gençlik Derneği yönetimi tarafından teşekkür belgesi verildi.