Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy eğitime ilişkin yaptığı açıklamada, " Arıcılık, yetiştiricisine ekonomik katkı sağlarken yapıldığı yerlerde bitkisel üretime doğrudan katkı sağlamaktadır. Kırsalda az sermaye, her yaştan aile içi işgücünü değerlendirebilen, kadın ve gençlerin de arıcılık ile ekonomik güç elde edebileceği hayvancılık faaliyetidir.
Ana arının genç ve sağlıklı olması gerekmekte fizyolojik, davranış ve verim özellikleri tüm kolonide ortaya çıkmaktadır. Özellikle yöre koşullarına uygun ana arı genotipleri ve verim özellikleri bilinen ana arılarla arıcılık yapmak sadece arıcının kendi kolonisinde verim artışı değil, yetiştirdiği yeni ana arı ve erkek arılarla yöresel düzeyde arıcılığa katkı sağlayacaktır.
Planlanan proje kapsamında Şanlıurfa’da arıcılık faaliyeti yapan arıcıların ana arı ihtiyaçlarını kendi arılıklarından sağlaması, bal dışında arıcılık ürünü olarak arı sütü üretiminin de yaygınlaştırılması önceliklidir. "ifadelerini kullandı.
Eğitimle dezavantajlı üreticiler olan kadın arıcılara yönelik eğitim planlaması ile ana arı yetiştirmeyi arıcılık tecrübesi ile buluşturan ve bu işte devamlılığı isteyen kadın arıcılar, bal dışında ek gelir kaynakları elde edecekler.