• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • SPOR
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ DİĞER YAŞAM TARIM BİLİM
  • Ara
SON DAKİKA:
12:21
AYM, HDP'nin talebini reddetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Türkiye genelinde 'Çök Kapan Tutun' tatbikatı yapıldı
GÜNDEM
12 Kasım 2022 - 21:41

Türkiye genelinde 'Çök Kapan Tutun' tatbikatı yapıldı

Türkiye geneli ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümü dolayısıyla saat 18.57'de "çök kapan tutun" tatbikatı yapıldı.

GÜNDEM
12 Kasım 2022 - 21:41
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye genelinde 'Çök Kapan Tutun' tatbikatı yapıldı
Reklam
Ülke genelinde ilk kez uygulanan tatbikat kapsamında, saat 18.57'de tüm vatandaşların cep telefonlarına gönderilen "Hayati Uyarı Bildirimi" ile Türkçe ve İngilizce sesli uyarı yapıldı.

Televizyonlar ve radyo kanallarından mesaj yayınlandı, vatandaşlar tatbikat sırasında önceden belirlenen sağlam ve güvenilir alanda "çök kapan tutun" hareketini yaptı.
 
Haber Alma ve Yayma Sistemi'nden (HAY) verilen anonslar cami ve belediye hoparlörlerinden yayınlandı. Tatbikat esnasında vatandaşların panik olmaması için sirenler çalınmadı.
 
Tatbikat öncesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Merkezi'nden yönetilen tatbikat için Düzce, İstanbul, İzmir, Elazığ, Kahramanmaraş, Erzurum ve KKTC'den canlı yayın bağlantısına katılarak, vali ve AFAD il yöneticilerinden bilgi aldı.
 
Düzce ile yapılan canlı bağlantıda, İl Müftüsü Rüstem Can 12 Kasım 1999'daki depremde hayatını kaybedenler için dua etti.
 
Tatbikat öncesinde AFAD Başkanı Yunus Sezer, tatbikata ilişkin bilgilendirmede bulundu.
 
Saat 18.57'de deprem uyarısının yapılmasıyla hem AFAD merkezindeki hem de bağlantı yapılan illerdeki katılımcılar, çök kapan tutun hareketini yaptı. Bu arada tatbikat kapsamında AFAD Merkezi bahçesinde, afet yönetimine ilişkin bilgilendirmelerin yapıldığı stantlar ve araçlarda afet anında ve sonrasında yapılacaklara ilişkin bilgi paylaşıldı.
 
12 Kasım 1999 depreminin merkez üssü Düzce'de tatbikat yapıldı

12 Kasım Düzce Depremi'nin 23. yılında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ülke genelinde uygulanan "Deprem Anı Ülke Tatbikatı", depremin merkez üssü Düzce'de gerçekleştirildi.
 
Depremin 23. yılı dolayısıyla Anıtpark Meydanı'nda Düzce Valiliği tarafından hazırlanan alanda tatbikata ilişkin bilgilendirme yapıldı.
 
Düzce'nin de aralarında bulunduğu 6 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) canlı bağlantının yapıldığı etkinlikte Bakanımız Sn. Süleyman Soylu videokonferans aracılığıyla vatandaşlara hitap etti.
 
Bakan Soylu'nun söz verdiği Düzce Valisi Cevdet Atay, üzerinden 23 yıl geçen depremde hayatını kaybedenleri andıklarını söyledi.
 
Tatbikatın, Düzce depreminin yaşandığı saatte tüm Türkiye'de yapılmasının kendileri için önem arz ettiğini belirten Atay, "Deprem saatinde düzenlenen tatbikata tüm Düzce hazırdır." dedi.
 
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise depremin üzerinden geçen yıllara rağmen acıların taze olduğunu kaydetti.
 
İl Müftüsü Rüstem Can'ın dua etmesiyle devam eden etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajı platformda yayınlandı.
 
Etkinliğe AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Belediye Başkanı Faruk Özlü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, depremde hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
 
Öte yandan kentte genelinde vatandaşlar, camiler, evler, alışveriş merkezi ve çay ocakları gibi alanlarda tatbikata katıldı.

 

# deprem# tatbikat# çök# kapan# tutun# gündem
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Beyazgül, “Ramazan’ın tüm maneviyatını Şanlıurfa’da idrak edeceğiz”
Beyazgül, “Ramazan’ın tüm maneviyatını Şanlıurfa’da idrak edeceğiz”
0-17 yaş grubundaki 14 bin 705 çocuk ile ilgili araştırma yapıldı
0-17 yaş grubundaki 14 bin 705 çocuk ile ilgili araştırma yapıldı
Büyükşehir Belediyesi iftar çadırları nerede kurulacak?
Büyükşehir Belediyesi iftar çadırları nerede kurulacak?
Başkan Baydilli: “Ramazan ayı hüzünlü yüreklere ferahlık getirsin”
Başkan Baydilli: “Ramazan ayı hüzünlü yüreklere ferahlık getirsin”
Reklam
Son Haberler
Beyazgül, “Ramazan’ın tüm maneviyatını Şanlıurfa’da idrak edeceğiz”
Beyazgül, “Ramazan’ın tüm maneviyatını Şanlıurfa’da idrak...
22 Mart Dünya Su Günümüz kutlu olsun mu?
22 Mart Dünya Su Günümüz kutlu olsun mu?
Haliliye’de selin izleri siliniyor
Haliliye’de selin izleri siliniyor
AYM, HDP'nin talebini reddetti
AYM, HDP'nin talebini reddetti
Büyükşehir cadde ve sokakları eski haline getiriyor
Büyükşehir cadde ve sokakları eski haline getiriyor
Urfa'da Çök, Kapan, Tutun Tatbikatı başarıyla gerçekleşti
Urfa'da Çök, Kapan, Tutun Tatbikatı başarıyla gerçekleşti

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
ASAYİŞ
YEREL
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
KÜLTÜR-SANAT
TEKNOLOJİ
DİĞER
YAŞAM
TARIM
BİLİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ibrshop.com

Yazılım: Tumeva Bilişim