• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • RÖPORTAJ
  • ÖZEL HABER
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • SPOR
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ DİĞER YAŞAM TARIM BİLİM
  • Ara
SON DAKİKA:
12:23
Şanlıurfa’da vatandaşlara kritik uyarı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. TARIM
  3. TARSİM'e taahhüt edilecek hasar fazlası desteği Resmi Gazete'de yayımlandı
TARIM
Yayınlanma: 07 Mart 2023 - 22:55

TARSİM'e taahhüt edilecek hasar fazlası desteği Resmi Gazete'de yayımlandı

Tarım Sigortaları Havuzuna 2023 Yılında Devlet Tarafından Taahhüt Edilecek Hasar Fazlası Desteğine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

TARIM
07 Mart 2023 - 22:55
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TARSİM’e taahhüt edilecek hasar fazlası desteği Resmi Gazete'de yayımlandı
Türkiye'de tarım sektörünü tehdit eden risklerin bugüne kadar sigortalanamayan önemli bir kısmını teminat altına alabilmek, tarımda sürdürülebilirliği sağlamak ve devlet desteği ile tarım sigortasını yaygınlaştırmak ve geliştirmek amacıyla 5363 Sayılı Tarım Sigortaları Kanunu, TBMM'de kabul edilerek, 21 Haziran 2005 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununun 15'inci ve 16'ncı maddesi gereğince, Tarım Sigortaları Havuzu da taşıdığı riskleri yurt içi ve yurt dışı reasürans şirketleri ile anlaşmalar yaparak bu riskin bir bölümünü devrediyor.

TARSİM kapsamında devlet tarafından iki farklı Devlet Desteği sağlanıyor. Bunlardan ilki "Prim Desteği" olup, % 50 ila % 67 oranlarında uygulanarak Sisteme önemli bir katkıda bulunuluyor. "Hasar Fazlası Desteği"  kapsamında devlet tarafından ikinci bir destek daha sağlanıyor.

TARSİM tarafından üstlenilen risklerin transferi amacıyla ulusal ve uluslararası sigortacılık piyasasından reasürans temin ediliyor. Edilemeyen kısımlar için Devlet Hasar Fazlası Desteği sağlıyor.

Bu bağlamda her yıl düzenli olarak Devlet Tarafından Taahhüt Edilecek Hasar Fazlası Desteğine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı ve karar, 1 Ocak 2023'ten geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Öte yandan, "Tarımsal Ürünlerin 5300 Sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu Çerçevesinde Faaliyet Gösteren Lisanslı Depolarda Muhafaza Edilmesi Halinde Destekleme Ödemesi Yapılmasına İlişkin Karar'da Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikle, Tarım ve Orman Bakanlığınca, üreticilerin sağlıklı ve sigortalı depo imkânına kavuşmasını ve ürünlerini fiyatların düşük olduğu hasat dönemlerinde ellerinden çıkarmak zorunda kalmamasını sağlamak amacıyla, ürünlerini lisanslı depolara teslim eden üretici/üretici örgütlerine 2024 yılına kadar kira, nakliye ve analiz ücreti desteği verilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, 4572 sayılı Tarım Satış Kooperatif ve Birlikleri Hakkında Kanun kapsamında kurulmuş olan tarım satış kooperatiflerinin faaliyet bölgelerinin ve konularının genişliği, üretici ortak sayısı ve üretime katkısıyla ülkemiz ticaret ve tarım sektöründe önemli konumda bulunan kuruluşlar olmaları nedeniyle söz konusu kuruluşların da Lisanslı Depo Desteklemeleri kapsamına alınması sağlandı.

# tarsim# taahhüt# hasar# destek
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TARSİM’den 7,3 milyar liralık hasar karşılığı
TARSİM’den 7,3 milyar liralık hasar karşılığı
GAP kuruyor, tehlike büyüyor: Tarım, su ve hayat alarmda!
GAP kuruyor, tehlike büyüyor: Tarım, su ve hayat alarmda!
Pamukta verim tehlikede: Haliliye’de zararlı denetiminde kritik bulgular
Pamukta verim tehlikede: Haliliye’de zararlı denetiminde kritik bulgular
Çiftçinin yüzü gülecek! Ödemeler hesaplara geçiyor
Çiftçinin yüzü gülecek! Ödemeler hesaplara geçiyor
Son Haberler
İmza töreniyle dönüş: Kurumuş Şanlıurfaspor’da yine sahada!...
İmza töreniyle dönüş: Kurumuş Şanlıurfaspor’da yine sahada!...
Yaşam hakkı ihlaline sessiz kalınmadı: Urfa Barosu suç duyurusunda bulunuyor
Yaşam hakkı ihlaline sessiz kalınmadı: Urfa Barosu suç duyurusunda...
Zamlar peş peşe: Raflar değişti, fiyatlar yükseldi
Zamlar peş peşe: Raflar değişti, fiyatlar yükseldi
Urfa’da bir ilk: Kadın inisiyatifinden takas pazarı
Urfa’da bir ilk: Kadın inisiyatifinden takas pazarı
Şanlıurfa’da vatandaşlara kritik uyarı!
Şanlıurfa’da vatandaşlara kritik uyarı!
Başkan Yavuz, kadınlar gününde depremde hayatını kaybeden kadınları unutmadı
Başkan Yavuz, kadınlar gününde depremde hayatını kaybeden kadınları unutmadı

Ana Sayfa
RÖPORTAJ
ÖZEL HABER
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
ASAYİŞ
YEREL
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
KÜLTÜR-SANAT
TEKNOLOJİ
DİĞER
YAŞAM
TARIM
BİLİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ibrshop.com

Yazılım: Tumeva Bilişim