• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • SPOR
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ DİĞER YAŞAM TARIM BİLİM
  • Ara
SON DAKİKA:
15:36
Çelik kasa hırsızları yakayı ele verdi!
00:09
Karaköprü’de korku dolu anlar!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Tarımsal Paydaşları 'Dünya Pamuk Günü'nde bir araya geldi
GÜNDEM
10 Ekim 2022 - 15:12

Tarımsal Paydaşları 'Dünya Pamuk Günü'nde bir araya geldi

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öncülüğünde Şanlıurfa Valiliği, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde ‘Dünya Pamuk Günü’ farklı etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM
10 Ekim 2022 - 15:12
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tarımsal Paydaşları ‘Dünya Pamuk Günü’nde bir araya geldi
Reklam

Dünyada her yıl 7 Ekim, ‘Dünya Pamuk Günü’ olarak kutlanıyor. Türkiye’de hem pamuk üreticisi hem de tekstil üreticisi için stratejik bir ürün olarak kabul edilen pamuk bitkisinin tohumu da endüstri ve yem sanayinde yaygın olarak değerlendirilmekte. Bu kapsamda Türkiye’nin en çok pamuğunu üretmeye başlayan ve ülke ekonomisine önemli katkıda bulunan Şanlıurfa’da ‘Dünya Pamuk Günü’ Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde gerçekleşen bir dizi etkinlikle kutlandı.
Ziraat Fakültesi Hüseyin Apan konferans salonunda gerçekleşen programa, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yasin Akgül,  GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Denek, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, akademisyenler, öğrenciler, çiftçiler ve tarım ile ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşları katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasıyla başlayan programda, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Denek,  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Halil Şitil, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Pamuk Üreticisi Çiftçi Abdülsamet Turan birer açış konuşması gerçekleştirdiler.
Açış konuşmalarının ardından geçilen panelde, ‘Dünya ve Türkiye’de Pamuk Üretimi ve Stratejisi’ konusuyla Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çopur ve ‘Pamuk Üretiminde Gübre ve Su Etkinliğinde Dijital Teknoloji Kullanımı’ konusuyla Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şenbayram birer sunum yaptılar. 
Etkinliğin devamında ise Harran Üniversitesi Dijital Tarım Üssü Deneme Alanında, dijital gübreleme ve sulama uygulamalarının yanında, katılımcılara Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şenbayram ve Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Hadi Süzer tarafından yazılımları ve dizaynları yapılmış arazi tespit otonom aracı ve droneler ile pamuk alanlarında gerçekleştirilen uygulamalar, katılımcılara örneklerle açıklandı. 
Örnek uygulamalar kapsamında HRÜ Tarım Üssünde alan taraması yapan arazi otonom aracı, otomatik olarak arazideki atmosfer gazı okumasını canlı olarak gerçekleştirdi.
Drone ise pamuk arazisinin ihtiyacı olan ilaçlama ve gübrelemeyi otomatik komutlara göre belirleyerek görevini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Harran Üniversitesi’nde üretilen droneler, maliyetleri düşürme, kaynakları koruma ve verimi en üst düzeye çıkarma konusunda katılımcılardan tam not aldı.

# tarım# paydaş# \dünya pamuk günü\
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakanlık duyurdu: Askerlik işlemleri e-Devlet'ten yapılacak
Bakanlık duyurdu: Askerlik işlemleri e-Devlet'ten yapılacak
Deprem sonrası orta hasarlı yapılar için şok iddia!
Deprem sonrası orta hasarlı yapılar için şok iddia!
Sel felaketinde acı bilanço!
Sel felaketinde acı bilanço!
AFAD: 26 Bin 938 konteynerin kurulumu tamamlandı
AFAD: 26 Bin 938 konteynerin kurulumu tamamlandı
Reklam
Son Haberler
İş dünyasının başarılı ismi CHP’den aday adaylığını ilan etti
İş dünyasının başarılı ismi CHP’den aday adaylığını ilan...
Çelik kasa hırsızları yakayı ele verdi!
Çelik kasa hırsızları yakayı ele verdi!
Şanlıurfa’da tarımsal kayıplarla ilgili hasar tespit çalışmaları sürüyor
Şanlıurfa’da tarımsal kayıplarla ilgili hasar tespit çalışmaları...
Urfalı iş insanı MHP'den aday adaylığını açıkladı
Urfalı iş insanı MHP'den aday adaylığını açıkladı
Şanlıurfa’da trafiğe kayıtlı araç sayısı belli oldu
Şanlıurfa’da trafiğe kayıtlı araç sayısı belli oldu
Haliliye'de 5 bin 94 ürün imha edildi
Haliliye'de 5 bin 94 ürün imha edildi

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
ASAYİŞ
YEREL
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
KÜLTÜR-SANAT
TEKNOLOJİ
DİĞER
YAŞAM
TARIM
BİLİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim