• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • RÖPORTAJ
  • ÖZEL HABER
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • SPOR
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ DİĞER YAŞAM TARIM BİLİM
  • Ara
SON DAKİKA:
13:18
Son mesaj yürekleri dağladı: ŞUSKİ personelinin sessiz vedası
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3.  Sosyal yardım aylık ödemeleri ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...
EKONOMİ
Yayınlanma: 25 Ocak 2023 - 12:54

 Sosyal yardım aylık ödemeleri ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığının 1.997 TL’ye, %40-69 arası engelli aylığının 1.594 TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığının 2.392 TL’ye, Evde Bakım Yardımı’nın 4.336 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesinin de 3.038 TL’ye yükseldiğini açıkladı.

EKONOMİ
25 Ocak 2023 - 12:54
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
 Sosyal yardım aylık ödemeleri ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...
Bakan Yanık, Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle sosyal yardım modelleri kapsamındaki ödemelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Yaşlı ve Engelli Aylığı, Evde Bakım Yardımı ve Sosyal Ekonomik Destek ödemelerini artışlı şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız” dedi.

Bakan Yanık, 2023 yılında tüm toplumu hedefleyen sosyal hizmetlere ve yardımlara ilişkin kapasite ve hizmetlerini iyileştirmeye, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeye, ortaya çıkacak yeni zorluklara ve risklere çözümler üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla birlikte yaşlı aylığının 1.536 TL’den 1.997 TL’ye yükseldiğini belirten Bakan Yanık, “Diğer yandan yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1.226 TL’den 1.594 TL’ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 1.840 TL’den 2.392 TL’ye yükseldi” ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığının da 1.226 TL’den 1.594 TL’ye yükseldiğini bildirdi.

Evde Bakım Yardımı 4.336 TL’ye Çıktı

Aylık ortalama 560 bin engelli vatandaşa Evde Bakım Yardımı yapıldığının altını çizen Bakan Yanık, 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı’nın 3.336 TL’den 4.336 TL’ye çıktığını kaydetti.

Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonu ile hareket ettiklerini belirten Bakan Yanık, bu kapsamda 2022 yılı içerisinde toplam 18 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nda bulunduklarını bildirdi.

Sosyal Ekonomik Destek ödemesi arttı

Çocukların, öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesini esas aldıklarını vurgulayan Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunduklarını kaydetti. Bu kapsamda Bakan Yanık, “SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2.337 TL’den 3.038 TL’ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 3.644 TL’den 4.853 TL’ye çıkarıldı" dedi.

Bireyler çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile destekleniyor

Uygulanan sosyal hizmet modelleri ile düşük gelirli birey ve ailelerin ihtiyaçlar doğrultusunda desteklendiğini vurgulayan Bakan Yanık şunları söyledi:

 “Dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile destekliyoruz. Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL’ye, %40-69 arası engelli aylığı 1.594 TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL’ye, Evde Bakım Yardımı 4.336 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 TL’ye yükseldi. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız.”

# sosyal yardım# ekonomi haberleri
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sofraların vazgeçilmez ürününe büyük  zam!...
Sofraların vazgeçilmez ürününe büyük  zam!...
Yola çıkmak lüks oldu: Şanlıurfa’da motorin rekora koşuyor…
Yola çıkmak lüks oldu: Şanlıurfa’da motorin rekora koşuyor…
TOBB destek kredisi devrede!
TOBB destek kredisi devrede!
Başkan Mehmet Kaya:
Başkan Mehmet Kaya: "Üretici ve esnafın nefes aldığı bir döneme giriyoruz"
Son Haberler
Şanlıurfa Adliyesi’nde kadın avukata fiziksel saldırı: Güvenlik kamerası görüntüleri gerçeği ortaya koydu
Şanlıurfa Adliyesi’nde kadın avukata fiziksel saldırı: Güvenlik...
Sofraların vazgeçilmez ürününe büyük  zam!...
Sofraların vazgeçilmez ürününe büyük  zam!...
Eyyübiye’de 2000 haneye destek
Eyyübiye’de 2000 haneye destek
Öğrenciler bilim yolculuğuna çıktı
Öğrenciler bilim yolculuğuna çıktı
Şanlıurfa’da milyonluk vurguna şok baskın!
Şanlıurfa’da milyonluk vurguna şok baskın!
Linyit üretimi Kasım ayında artış gösterdi
Linyit üretimi Kasım ayında artış gösterdi

Ana Sayfa
RÖPORTAJ
ÖZEL HABER
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
ASAYİŞ
YEREL
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
KÜLTÜR-SANAT
TEKNOLOJİ
DİĞER
YAŞAM
TARIM
BİLİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ibrshop.com

Yazılım: Tumeva Bilişim