
2006 yılında birkaç gönüllü ve duyarlı insan tarafından kurulan Ay Işığım Derneği, Şanlıurfa ‘da yetim ve öksüz aile ve bu ailelerin çocuklarına, gerekli gıda, burs, ev eşyası vs. maddi ve manevi destekte bulunarak hem sosyal yaralarını bir nebze de sarıyor hem de yetim ve öksüz çocuklarının hayallerini gerçekleştiriyor.
Her birinin ayrı bir birim sorumluluğu olan dernekte 12 ay boyunca gıda marketlerinden alışveriş imkanı sunan Ay Işığım derneği her yıl ramazan ayında binlerce yetim çocuklara bayramlık giyim desteği ile gözlerde ki ışıltıya ortak olmaya devam ediyor.
Şanlıurfa merkezde hizmet veren yerel kuruluş olan Ay Işığım Derneği müdürü Müfit Vert; her yıl olduğu gibi bu ramazan ayında yetim, öksüz ailelerinin çocuklarına ve annelerine giyim dağıtımına başladık. Bir yetim çocuğunun giyinme bedeli 350TL. Bir ailenin ortalama aylık gıda bedeli 500 TL’den oluşmaktadır. Tabi Ay Işığım derneği sadece ramazan ayında hizmet veren bir kuruluş değil, Yılın 12 ayı boyunca yetim ve öksüz ailelerimizin yanında olan bir dernek…Her Kurban Bayramı’nda dezavantajlı ailelere 1 kurban desteğinde bulunduklarını belirten Vert, bugüne kadar 65’in üstünde ev alınıp tapu verildiğini ifade etti.
100’den fazla ev tadilatı 100’den fazla genç kızlara çeyiz desteğinde bulanan Ay Işığım derneği müdürü Müfit Vert, www.urfaekpres.com haber portalına ve TV63 mikrofonunda açıklamalarını şu sözlerle devam etti.:
Dernek olarak ilk, ortaöğretim ve Yüksek Öğretim öğrencilerine burs desteğinde bulunduklarına dikkat çekti.
Vert, son olarak, bütün bağışçılarımızı bu hayra ortak olmaya, bu çorbada az da olsa bir tuzu olmaya davet ediyoruz. Gelip buradaki atmosferi görmelerini, burada çocuklarımızın yanında olmalarını istiyoruz. Tabi bazı AVM’lerde stantlarımız bulunmakta olup dileyenler oraya da gidip bağışlarını yapabilirler. Tüm halkımız merkez binamıza bekliyoruz’’ diyerek açıklamasını sonlardı.