• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • RÖPORTAJ
  • ÖZEL HABER
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • SPOR
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ DİĞER YAŞAM TARIM BİLİM
  • Ara
SON DAKİKA:
10:54
Pençe-Kilit Harekâtında yürek yakan kayıp: 12 kahraman şehit!...
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Şanlıurfalı Kudüs Anneleri 23. kez eylem yaptı
GÜNDEM
Yayınlanma: 03 Haziran 2018 - 12:26

Şanlıurfalı Kudüs Anneleri 23. kez eylem yaptı

Şanlıurfa’da 23. Haftasına giren Kudüs Anneleri Platformu üyeleri İsrail işgalindeki Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması için eylemlerini sürdürürken Mavi Marmara katliamına dikkat çektiler.

GÜNDEM
03 Haziran 2018 - 12:26
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Şanlıurfalı Kudüs Anneleri 23. kez eylem yaptı
Filistin’in İsrail tarafından işgal edilmesi ile birlikte İsrail’in katliamlarını sürdürmesi üzerine dünyanın çeşitli yerlerinde tepkiler sürüyor. Şanlıurfa’da ise bir grup kadının bir araya gelmesiyle kurdukları Kudüs Anneleri Platformu üyeleri bağımsız Kudüs için eylemlerini 22. hafta Şanlıurfa Dergah Cami avlusunda sürdürdüler.
 
Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceklerini belirten Kudüs Anneleri Platformu sözcüsü Ruveyda Ural: "İsrail'in giriştiği "korsanlık" nedeniyle 10 kişinin şehit düştüğünü, 50'den fazla kişinin de yaralandığı Mavi Marmara saldırısının 8.Yıl dönümünü yaşamaktayız . Yıl dönümünün olduğu şu günlerde bu onurlu harekete katılıp şehit düşmüş tüm kardeşlerimizi tekrardan rahmetle yad ediyor, yaralanan ve gazı olan kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz " dedi.
 
Kudüs Anneleri Platformundan yapılan basın açıklaması: "Bugün yirmi üçüncüsünü  düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz.
 
35 ülkeden 600'den fazla gönüllünün katıldığı "küresel vicdanın sesi"ne karşı İsrail'in giriştiği "korsanlık" nedeniyle 10 kişinin şehit düştüğünü, 50'den fazla kişinin de yaralandığı Mavi Marmara saldırısının 8.Yıl dönümünü yaşamaktayız . Yıl dönümünün olduğu şu günlerde bu onurlu harekete katılıp şehit düşmüş tüm kardeşlerimizi tekrardan rahmetle yad ediyor, yaralanan ve gazı olan kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
2010 yılında insanlığın onurunu korumak adına yola çıkmış bu vicdan konvoyu Gazze'ye uygulanmak istenen ambargoyu kırmak ve insani yardım ulaştırmak isterken uluslararası sularda işgal devletinin saldırısına uğramış 10 kişi hayatını kaybetmiş onlarca kişi yaralanmıştı. 35 ülkeden yola çıkan aktivistkerin de içinde bulunduğu Özgürlük filosu tüm dünyanın gözleri önünde saldırıya uğramış silahsız insanlar öldürülmüş saldırıya uğramış ve yardımlara el konulmuştur.
 
Bundan sekiz yıl önce uluslararası sularda silahsız insanları dünyanın gözünün önünde pervasızca katleden İsrail bu pervasızlığını arttırdıkça arttırmıştır. Günden güne azgınlaşan bir terör devleti israil hiç bur yaptırımı kabul etmeyip bildiğini okumaya devam etmiştir. Bu kabul edilemez zulmün yıl dönümünde İsrail'in bu saldırıları Filistin halkı için daha fazla şiddetle devam etmektedir. Büyük dönüş yürüyüşü ve Nekb e olaylarında tıpkı mavi Marmara gönüllüleri gibi silahsız Filistinliler katledilmektedirler.
 
Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Buradan Sizleri, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Onlar, Ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz.
Siyonist İsrail'e buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağınız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.
Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa’dan Tel Aviv’e haykırıyoruz.
Kudüs İslam’ındır ve İslam’ın Kalacaktır."denildi. (Haber Merkezi)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Akdağ'dan Pençe-Kilit şehitlerine yürek dağlayan mesaj: “Yüreğimiz yandı”
Başkan Akdağ'dan Pençe-Kilit şehitlerine yürek dağlayan mesaj: “Yüreğimiz yandı”
Şanlıurfa’da Aşure bereketi Anahtar Parti’yle taştı!
Şanlıurfa’da Aşure bereketi Anahtar Parti’yle taştı!
Vali Şıldak’tan sert uyarı!
Vali Şıldak’tan sert uyarı!
Akçakale belediyesi bu sefer ses kaydı ile gündemde...
Akçakale belediyesi bu sefer ses kaydı ile gündemde...
Son Haberler
Pençe-Kilit Harekâtında yürek yakan kayıp: 12 kahraman şehit!...
Pençe-Kilit Harekâtında yürek yakan kayıp: 12 kahraman şehit!...
Şanlıurfa’da nadir görülen kist hidatik vakası başarıyla tedavi edildi
Şanlıurfa’da nadir görülen kist hidatik vakası başarıyla tedavi...
Kırmızı Bülten kapanı: 15 kaçak suçlu Türkiye’ye getirildi!
Kırmızı Bülten kapanı: 15 kaçak suçlu Türkiye’ye getirildi!
Türkiye Belediyeler Birliği’nden halk iradesine net mesaj
Türkiye Belediyeler Birliği’nden halk iradesine net mesaj
Balıklıgöl bölgesinde kalitenin çıtası yükseltiliyor
Balıklıgöl bölgesinde kalitenin çıtası yükseltiliyor
Karaköprü’de Ramazan dolu dolu yaşanıyor
Karaköprü’de Ramazan dolu dolu yaşanıyor

Ana Sayfa
RÖPORTAJ
ÖZEL HABER
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
ASAYİŞ
YEREL
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
KÜLTÜR-SANAT
TEKNOLOJİ
DİĞER
YAŞAM
TARIM
BİLİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ibrshop.com

Yazılım: Tumeva Bilişim