Şanlıurfalı eskiciden bir örnek davranış daha!..
Şanlıurfa’da sokaklarda kağıt, naylon hurda toplayarak geçimini sağlayan Ayyıldız, ihtiyaç sahibi ailelerin yanı sıra öğrencilerin de umut ışığı olmaya devam ediyor.
Şanlıurfa'da uzun yıllardır eskici olarak geçimini sağlamaya çalışan Murat Ayyılız, bir grup hayırsever vatandaşların da destekleriyle aldığı yardım paketlerini gündüz öğrencilerin gece ise ihtiyaç sahibi ailelere dağıtarak kalplerde umut, dillerde dua olmaya devam ediyor.
Ayyıldız, geçtiğimiz Pazartesi günü ekmek teknesi olan arabasına yüklediği 1 öğünlük kumanyayı Eyyübiye ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesinde bulunan Turan İlkokulunda ve Cumhuriyet İlkokulu/Ortaokulunda okuyan yaklaşık 1000 öğrenciye TEMA Vakfı Şanlıurfa İl Başkanı Prof.Dr Ali Rıza Öztürkmen ve iş insanı Abbas Yazar ile birlikte dağıttı.
Ayyıldız, ayrıca hayırseverlerin destekleriyle aldığı diğer kumanyaları da gece yarısı sokaklarda kalan muhtaç sahibi vatandaşlara ve dezavantajlı hanelere dağıtımını gerçekleştirdi.
Kentin ve toplumun birçok zenginlerine ibretlik olacak bu örnek davranışından dolayı, kalplerde ve dillerde dua olmaya devam eden Ayyıldız, TV63 mikrofonuna şunları söyledi:
“Ben Murat Ayyıldız...
Eskiciyim. Sokaklardan kağıt naylon hurda toplayan biriyim.
Geçtiğimiz Pazartesi Turan ilkokulunda 300 kişilik çorba meyve,meyve suyu ve süt dağıttık. O gün çorba yı 600 kişilik yaptırmıştık. Kalan 300 kişiler çorba ve meyveyide gece yarısı Sokaklarda kalan muhtaç kardeşlerimize ve ihtiyaç sahibi muhtaç hanelerimize dağıttık.
Bugünde Cumhuriyet İlk ve Orta Okuluna da 300 kişilik, sandviç, meyve, meyve suyu ve süt dağıttık... Başta bu hayırda maddi manevi destek olan tüm hayırsever dost ve arkadaşlarıma, Okul müdürlerimize ve çalışanlarına ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler sunuyorum...” Dedi…