
Bölgenin büyük aşiretlerinden Bucak Aşireti reislerinden Ahmet Ersin Bucak kendisine barışı görev edinmiş durumda. Urfa'da ve çevresinde yaşanan birçok kan davasını büyümeden barışla sonuçlandıran Bucak, yine yakın bir zamanda Urfa'da iki büyük ailesi arasında yaşanan husumeti devreye girerek barışla sonuçlandırdı.
Dara düşen zorda kalan birçok kimseye kucak açan Bucak, yardımcı olmaya devam ediyor. Bazen yıllardır süregelen bir kan davasını bitiriyor, bazen yaşanan husumetleri kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandırıyor. Urfa ve çevresinde daha çok kanın akmasına engel olmaya çalışıyor engel oluyor. Bölgede birçok barışın mimarları ve barış elçisi olarak biliniyor.
Şanlıurfa’da 2011 genel seçimlerinde 32 bin yani %9 oy alan barış elçisi Ahmet Ersin Bucak, Şanlıurfa ve Siverek’te 18 yıl boyunca Doğruyol Partisi’nin çeşitli kademelerinde görev yaptı.
Bucak, 2011 genel seçimlerinde AKP’nin en güçlü olduğu dönemde bağımsız aday olmuştu ve 32 bin yani %9 gibi büyük bir oy potansiyeli elde etmişti.
Bucak şuanda Ziraat odası başkanlığını sürdürmekte.





