Aslında iki Türkiye var. Biri çirkin siyasetin zehirlediği rantçı Türkiye, diğeri ise güzel insanların elele verip kurduğu pırıl pırıl tertemiz bir Türkiye.
Bizleri umutlandıran hep görmeyi arzu ettiğimiz bu 2.Türkiye. soyları Hz İbrahim’e ve Nemruta kadar dayanıyor mu, bilemiyorum ama, biz Urfa’da bu iki ayrı Türkiye insanını Halililer ve Nemrudiler diye adlandırmışız. Hani Tolstoy demiş ya; ‘’Açı hissediyorsan canlısın, başka birilerinin acısını duyabiliyorsan insansın’’ diye...İşte anlatacağımız bu insanlar Urfa tabiriyle Halililer,her zaman yardım istenmeden koşan,düşeni kaldıran ,hakkı yol seçen halililer,sayıları azalmışta olsa bunlar hala Urfa’da var,Türkiye de varlar,ihtiyaç olduğunda ortaya çıkıp gerekeni yapıyor ve sonrasında kaybolan isimsiz kahramanlar. Daha geçen yıl 6 Şubat depreminde 76 bin Halili ortaya çıkıp haftalarca Allah rızası için depremzedelerin yardımına koştular.Hatırlarsınız "bundan 10 yıl önce Türkiye tarihinin en büyük maden faciasını yaşadı.13 Mayıs 2014’te. Soma’da 301 maden işçisi, çalıştıkları kömür madeninde hayatını kaybetti. Büyük ihmaller sonucu madende can veren 301 madenci arkalarında yetim çocuklar, dul kadınlar bıraktı. Bu yetim çocuklardan birisi de o tarihte 9 yaşında olan Betül’dü.
Betül Yüksel faciadan bir yıl sonra babası Ali Yüksel’in mezarına bir mektup bıraktı. Bir gazeteci tarafından bulunan mektupta, küçük Betül babasına yeni köpeği Tarçın’ı anlatıyor ve pilot olmak istediğinden söz ediyordu. Mektubun izini süren ulusal bir gazete “Soma’nın Hayali var” isimli bir kampanya başlattı. Kampanyanın amacı yetim madenci çocuklarının hayallerini gerçekleştirmekti. Kampanya sayesinde yetim çocuklara hediyeler yağdı.
Betül’ün pilot olmak hayali için ise devreye Türk Hava Kurumu girdi. Betül, THK tanıtımlarında yer aldı. Reklamlar çekildi. Kurum Betül’ün şartlarının uyması durumda büyüdüğünde THK Üniversitesi’nde burslu pilotluk eğitimi alacağına söz verdi. Kaymakamlıkta bu sözü garanti altına alan bir de sözleşme imzalandı." Betül büyüyüp THK Üniversitesi'ne başvurdu ve yönetim değişti gerekçesiyle başvurusu kabul edilmedi.Bu noktadan sonra gazeteci Yılmaz Özdil devreye girdi.
Yılmaz Özdil, hayali gökyüzü olan Soma şehidinin kızı Betül için Selçuk Bayraktar'a bir çağrıda bulundu. Özdil yaptığı açıklamada, "Havacılık gururumuz olan sizden ve şirketinizden, gazeteci olarak değil sıradan bir yurttaş olarak yardım rica ediyorum. Siyasetten bağımsız bir konu bu, dünya görüşlerimizin uyumlu olup olmamasıyla ilgili değil. O küçücük yüreğiyle cennete yazdığı mektupla tek başına bu kadar çok şeyin değişmesine vesilen olan bir kız çocuğunun hayaliyle ilgili bir konu. Değerli Selçuk Bayraktar; eminim siz de 9 yaşındayken uçak hayalleri, pilotluk hayalleri kuruyordunuz. Bugün o hayallerin sizi getirdiği yerdesiniz. Lütfen Betül'e sahip çıkın. Hayalinin hayal olarak kalmaması için lütfen gereğin yapılmasını sağlayın." ifadelerine yer vermişti.
Yılmaz Özdil, YouTube üzerinden yaptığı canlı yayında müjdeli haberi verdi. Selçuk Bayraktar'ın Betül ve annesi ile görüştüğünü duyuran Özdil, "Türkiye'nin havacılıktaki gururu Selçuk Bayraktar'a 'Şehit kızı Betül'ün gökyüzü hayallerinin hayal olarak kalmasına izin vermeyin' diyerek bir çağrıda bulunmuştum. Değerli Selçuk Bayraktar bizzat Betül ve annesini telefonla aradı. Ve dedi ki; Türk Hava Kurumu Üniversitesi seni kabul etti. Pilot olmak istiyorsan ol ama bana sorarsan gel benim yanıma sana üniversite seçenekleri sunalım, seni mühendis yapalım. Mezun olduktan sonra da İHA'ların mühendisliğinde çalışırsın. İsterseniz araç gönderip şuan sizi aldırayım. Siz nasıl isterseniz." dediğini anlattı.
İLK GÖRÜŞME İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI YİNE İKİNCİ TÜRKİYE DEVREYE GİRDİ.