ŞANLIURFA- Yürüyüşün ardından Genç İHH Sorumlusu Ö. Faruk Sezer, kalabalığa hitaben bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekilirken, Mavi Marmara’nın özgürlük ve adalet mücadelesindeki önemi vurgulandı.
Programda Şeyh İzzeddin el-Urfavi, yatsı namazını kıldırdı. Ardından Mavi Marmara yolcularından bazı isimler kısa selamlama konuşmaları yaptı. İHH Şanlıurfa İl Temsilcisi ve Mavi Marmara aktivisti Behçet Atila, Mavi Marmara sürecini detaylarıyla anlatarak katılımcılara tarihi olayın arka planını aktardı.
Etkinlikte gençler tarafından ezgi ve ilahiler seslendirildi, manevi bir atmosfer oluşturuldu. Ali Acar ve Bara Urfalı’nın yaptığı kısa konuşmalarla program devam etti. Gecenin sonunda Şeyh İzzeddin el-Urfavi’nin ettiği dua ile etkinlik sona erdi.
Şanlıurfa’daki bu anlamlı buluşma, Gazze’ye destek ve Mavi Marmara’nın unutulmaz mücadelesine vurgu yaparak dayanışma mesajı verdi.
Yetimlere yoksullara kimsesizlere yardım yapan hayırseverlere sivil toplum kuruluşlarına tesekkurler